Małe, takie niepozorne, a jak soczyste i słodkie! Wiedziałam, że jeśli nie pożrę wszystkich prosto z koszyka, to na pewno wylądują w mojej owsiance.
Długo się zastanawiałam co dla moich cudeniek byłoby idealnym "łóżeczkiem". I zerkając do mojej najgłębszej na świecie szuflady ze skarbami, wpadło mi w oko otworzone opakowanie budyniu śmietankowego. Tak! To jest to! Puszysty, gęsty budyń! A reszta, tak jakoś wymyśliła się sama :)
Potrzebujemy:
- 30 g płatków owsianych
- 10 g otrębów (dowolnych)
- 20 g kaszy manny
- szklanka mleka (lub pół na pół z wodą)
- łyżka budyniu (użyłam śmietankowego bez cukru)
- 120 ml mleka
- syrop z agawy (jeśli używasz budyniu z cukrem, pomiń ten składnik)
- owoce: czereśnie (
SMACZNEGO!
Mayamee
Uwielbiam budyniową konsystencję wszelkich śniadanek, do tego manna i owoce - idealne połączenie jak dla mnie. Cieszę się, że znalazłam Twoją stronę. Będę często korzystać z tych inspiracji :-)
OdpowiedzUsuń