Potrzebujemy:
Na bazę:
- 40 g płatków owsianych
- odrobinę mleka
- 100 g twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- cynamon
- syrop z agawy (lub inny dosładzacz)
Dodatki (możecie dobrać inne):
- banan
- pół jabłka
- orzechy nerkowca
1. Płatki zalej wrzątkiem i odrobiną mleka i odstaw do napęcznienia.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i zmieszaj z jogurtem i cynamonem.
3. Twarożek dodatkowo zblenduj, by był bardziej kremowy.
4. Połącz płatki z serkiem i dodaj syrop z agawy.
5. Masę przełóż do słoika, dodaj owoce i orzechy. Zakręć słoik i odstaw do lodówki na noc.
Smacznego!
Mayamee.
Z twarożkiem musiała smakowac wybornie :)
OdpowiedzUsuńZaiste, smakowała wybornie ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzepis wypróbowany i pokochany. Bardzo łatwy, szybki i smaczny. Do codziennego użytku ;-)
OdpowiedzUsuń