niedziela, 23 czerwca 2013

Lodówkowa sernikowa nocna owsianka ze słoika

Tak gorąco, tak upalnie i duszno, a ja miałam takiego smaka na sernik! Sernik, sernik, sernik! Prześladował mnie na każdym kroku. Może to i dziwne, ale jak mi się czegoś zachcę, to już tak na maxa :) Ale na łatwiznę nie idę i nie biegnę do cukierni po pierwszy lepszy sernik, zapewne naładowany cukrem. Zrobię sobie własny. Zimny. I na dodatek na śniadanie! 



 Potrzebujemy:
Na bazę:
 - 40 g płatków owsianych
- odrobinę mleka
- 100 g twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- cynamon
- syrop z agawy (lub inny dosładzacz)
 
 Dodatki (możecie dobrać inne):
- banan
- pół jabłka
- orzechy nerkowca

1. Płatki zalej wrzątkiem i odrobiną mleka i odstaw do napęcznienia.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i zmieszaj z jogurtem i cynamonem.
3. Twarożek dodatkowo zblenduj, by był bardziej kremowy.
4. Połącz płatki z serkiem i dodaj syrop z agawy.
5. Masę przełóż do słoika, dodaj owoce i orzechy. Zakręć słoik i odstaw do lodówki na noc.





 Smacznego!
Mayamee.

4 komentarze:

  1. Z twarożkiem musiała smakowac wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis wypróbowany i pokochany. Bardzo łatwy, szybki i smaczny. Do codziennego użytku ;-)

    OdpowiedzUsuń