Ja zrobiłam po raz kolejny kluski lane (jak do rosołu ;)) na mleku. I będę często do nich wracać.
A poza tym - WAKAAAACJEEE!!! Chociaż, szczerze? W ogóle ich nie czuję. Szaro i buro na dworze i tak smutno... A powinno być upalnie, powinniśmy słonecznie powitać wakacje! To nie... jak zwykle "coś" chciało inaczej. Ech... musiałam sobie ponarzekać.
Enjoy!
Mój mix na kluski:
-35 g mąki owsianej
- 30 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- jajko
- łyżka syropu z agawy
- woda lub mleko
1. Zmieszaj mąki, wbij jajko, dodaj syrop z agawy i wymieszaj.
2. Dolewaj mleka lub wody do momentu uzyskania płynnej konsystencji.
3. Kładź masę do gotującego się mleka.
Podane z nektarynką i gorzką czekoladą |
Smacznego!
Mayamee
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz