wtorek, 10 września 2013

Sernikowy kokosowy suflet z kaszy manny z nektarynką




- 40 g kaszy manny
- 40 ml mleka kokosowego
- 160 ml mleka zwykłego (lub pół na pół z wodą)
- 125 g serka homogenizowanego
- łyżka syropu z agawy (lub innego dosładzacza)
- 1 małe jajko (lub pół dużego. Uwierzcie mi, da się podzielić jajko na pół ;))

1. Mleko kokosowe i zwykłe zagotuj, dodaj kaszę, syrop z agawy i gotuj mieszając, aż do uzyskania gęstej konsystencji (naprawdę gęstej).
2. Trochę ostudź kaszę i dodaj serek, jajko oraz (w moim przypadku) pokrojoną nektarynkę.
3. Przelej masę do natłuszczonej kokilki i piecz przez 25 min w 180 stopniach.

Smacznego!
Mayamee :)

Przepraszam, ale posta publikuję na szybko, nie mam czasu się rozpisywać. Czas mnie goni.


6 komentarzy:

  1. Ale smacznie wygląda! Lubię mannę w każdej wersji :) Taką zapiekaną kiedyś jadłam i nie sposób się w tym smaku nie zakochać <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, robię już ją po raz drugi i na pewno nie poprzestanę :)

      Usuń
  2. Genialne połączenie sernik+manna! Muszę wypróbować. Z owocami musiało pysznie smakować! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, co za suflet!! kokosowy i sernikowy *-* to zdecydowanie coś na moje kubki smakowe ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. zapisuje przepis, bardzo mi przypadł do gustu :)

    OdpowiedzUsuń